Een echte ontmoetingsplek voor Bourgondiërs die het goede leven met twee armen omhelzen:
Proef het Heuvelland bij Eetcafé De Remise
Eetcafé De Remise is een unieke locatie voor wandelaars en fietsers. Idyllisch gelegen tussen de heuvels van het iconische Zuid-Limburgse landschap, is De Remise een échte ontmoetingsplek voor Bourgondiërs, die het goede leven met twee armen omhelzen.
door Marco De Bie
fotografie George Deswijzen
Bij De Remise kun je terecht voor koffie met een flinke punt ambachtelijke Limburgse vlaai, een heerlijke lunch of één van de vele regionale speciaalbiertjes, al dan niet vergezeld door een regionale borrelplank.
Vanaf vijf uur de noon op taofel
Vanaf 17:00 uur serveren wij de noon. De menukaart is doorspekt met heel veel kwaliteitsproducten uit de directe omgeving. Wat je ver haalt is lekker, stelt een gezegde, maar Rick Prumpeler, uitbater van De Remise, is het daar niet mee eens: “Het Heuvelland heeft zoveel mooie, eerlijke en smakelijke producten te bieden, dat wij niet veel verder dan de regio hoeven te gaan om onze gasten een heerlijke maaltijd voor te schotelen.”


Een ouderwets familiebedrijf
Bij De Remise kun je ontegenzeggelijk lekker eten, Maar wat minstens zo bijzonder is, is dat het restaurant op de ‘hoek’ van de scherpe bocht in Partij een écht familiebedrijf is. Rick Prumpeler is de bruisende gastheer die alle gasten ontvangt. “In de keuken,” vertelt Prumpeler trots “zijn twee van mijn drie zonen -de negentienjarige tweeling Iyan en Troy- dagelijks met de potten en pannen in de weer. En na nieuwjaar start mijn oudste zoon Quinn (21) met het thuisbezorgen van de maaltijden die zijn broers met liefde bereiden.”
Zeven dagen per week genieten
Zeven dagen per week biedt De Remise ruimte aan lekkerbekken en levensgenieters om te proeven van de rijke Limburgse dis. “Binnen kunnen zo’n vijftig gasten tafelen,” aldus Rick “terwijl ons ruime terras ook nog eens plaats biedt aan meer dan tachtig personen.”
De regio in het DNA
Als er iets is dat in het DNA van zowel de drank- als eetkaart zit, is het de regio. “Alle kwaliteitsproducten die wij uit de regio kunnen halen, komen uit de regio” durft Prumpeler met een gerust hart te stellen. “Groente, fruit, vlees, koffiebonen, vlaai, wijn, bier”, vat de waard samen, “hoeft niet van ver te komen, want onze regioproducten en -leveranciers zijn al van topkwaliteit.
Wie de jeugd heeft…
Rick is trots op zijn team van mensen. “Zowel de keuken als de bediening wordt grotendeels door jongeren oet Partei en umsjtraeke gerund.” De ogen van Prumpeler glinsteren als hij het verteld. “We vinden het fantastisch om die jonge gasten de kans te bieden om wat bij te verdienen én werkervaring op te doen.” De Remise is nog nét geen kraamkamer van culinair talent, maar je mag wel gerust stellen dat wie de jeugd heeft, ook de toekomst heeft.
Let’s meat!
Let’s meat! Dat is dé kreet van De Remise. Want op Partei ontmoeten ze graag mensen die van een goed stuk vlees houden. Op de kaart vind je “beer, meat & burgers” Rick zegt het met een knipoog, maar het raakt wel de kern van de kaart. Naast lekkere regionale steaks en burgers vind je in het seizoen (natuurlijk) ook veel streekwild op het menu. “Hert, ree, een wildburger en een wildragout” somt de goedlachse gastheer op. “Heel erg lekker met een wijntje uit een van de Zuid-Limburgse wijngaarden” laat Rick zich graag een beetje in de kaart kijken.
Op werkdagen is De Remise geopend vanaf 17:00 uur. In het weekend vanaf 11:00 uur. Iedere dag kun je à la carte borrelen of dineren. Op maandag kun je onbeperkt spareribs eten. Op dinsdag krijg je een gratis frisdrank bij je burger. Reden genoeg om eens te proeven van de vele smaken die de Zuid-Limburgse dis je te bieden heeft.
Eetcafé De Remise
Partijerweg 35 Partij (Wittem)
0627 622 783 | info@eetcafederemise.nl