Lekker luxe dineren, bijna in je eigen achtertuin:
Proef de hand van de nieuwe meester bij Restaurant LUQS in Slenaken
Lekker en luxe uiteten kan ook dichtbij huis. Dat bewijzen Koen en Metha Schobers-Roijen sinds de zomer van 2024 gewoeën in Sjlennich. Om hun smakelijke succesformule van nog meer elan te voorzien, is op 1 december Jeffrey Meessen als nieuwe chef de cuisine gestart.
door Marco De Bie
fotografie George Deswijzen
Je proeft de hand van de nieuwe meester meteen terug in de luxe gerechten die de patron-cuisinier Koen en gastvrouw Metha hun gasten serveren. “Er waait een frisse wind door de keuken”, vertelt Metha met trots “die de smaakpapillen van onze gasten meteen weet te beroeren.” “Het is niet zo dat we direct een totaal nieuwe kaart hebben ingevoerd,” vult Koen aan “maar juist in de verfijnde finesses en die kleine culinaire twisten die nieuwe smaken aan het toch al rijke pallet van gerechten toevoegen.”
Eigen & eigenwijze kookstijl
Culinair autodidact Koen Schobers ontwikkelde in no-time een eigen en eigenwijze kookstijl, die de smaakpapillen van vele smaakconnaisseurs weet te raken. Van heinde en verre vertoeven lekkerbekken en smulpapen graag aan tafel bij Metha en Koen.
Nog meer passie en ambacht
Met de komst van Jeffrey Meessen, krijgt de keuken nog meer elan. Koen: “Jeffrey heeft een indrukwekkende achtergrond. Hij genot zijn opleidingen bij de Cas Spijkers Academie met de beste talenten van het land. Hij neemt bijzondere culinaire ervaringen mee uit de keukens van Toine Hermsen, Kasteel Terworm en Mes Amis.” Door hun krachten in de keuken te bundelen, verzorgen Koen en Jeffrey hun gasten een culinaire fine dining beleving die zij niet ras zullen vergeten.

Perfecte smaaksymbioses
Restaurant LUQS is een exquise keuken in de rustieke omgeving van Slenaken. Een plek waar culinaire verfijndheid, internationaal raffinement en Limburgse ingrediënten worden samengevlochten tot een perfecte smaaksymbiose. De streek en de seizoenen vormen de muze, waardoor patron-cuisinier Koen en chef de cuisine Jeffrey zich laten inspireren. “Wij presenteren het seizoen iedere maand opnieuw op zijn allerlekkerst, met een verrassend keuzemenu, boordevol schitterende smaaksensaties” vertelt Metha trots.
Culinaire smaakreizen
Jeffrey en Koen kruisen graag spreekwoordelijk de degens om nieuwe culinaire noviteiten te ontwikkelen. Deze culinaire ‘duels’ ontaarden in verrassende gerechtjes met een heel eigen bite. “Door nieuwe culinaire creaties te ontwikkelen, nemen we onze gasten mee op een culinaire reis door de streek en het seizoen”, vertelt Jeffrey gepassioneerd. “Soms met, soms zonder ‘fratsen’, vult Koen zijn chef de cuisine aan, “want de échte, rauwe en pure smaak van het product moet alle kansen krijgen om zich op ’t telleurke te etaleren.” De culinaire smaakreizen zijn gevangen in een vier-, vijf-, zes- en zevengangenmenu, waarvan ook vegetarische evenknieën bestaan, die met een kleine twist zelfs volledig vegan zijn te maken.


Regionale wijnen
Bij de verfijnde kookstijl van de keukenbrigade, schenkt Metha een uitgekiend assortiment wereld- en streekwijnen. “Naast wijnen uit bijvoorbeeld de Bourgogne of Australië,” vertelt Metha “voeren we ook wijnen van grote streekdomeinen als de Maastrichter Apostelhoeve, maar zeker ook ‘vineuze verrassingen’ van kleinere domeinen uit beide Limburgen.”
Lekkers van de streek; goed voor de streek
Omdat team LUQS zoveel goeds van de streek krijgt, wil het ook wat goeds terug doen voor de streek. Dat uit zich in het tafelwater van de Made Blue Foundation. Metha: “Wij tappen zelf gekoeld plat of bruisend water uit een waterkoeler. Dat is duurzamer dan bronwater uit fles. Met dit zelfgetapt tafelwater doneren we 1000 keer zoveel water aan ontwikkelingslanden en onttrekken we geen drinkwater aan eigen bodem.” Een glashelder verhaal.
Fine dining in een ongedwongen sfeer
Hoe LUQS de kaart dan ook mag zijn, de sfeer in het restaurant is ongedwongen. “Wij willen graag iedereen laten proeven van onze verfijnde cuisine,” legt Koen uit. “Daarom is de sfeer ongedwongen en informeel.”
Vijf dagen per week geopend
Vanaf 2 april is Restaurant LUQS vijf dagen per week geopend (zondag en dinsdag zijn onze rustdagen). Op vrijdag en zaterdag kun je genieten van een verfijnd twee- of driegangenlunchmenu van de chef. Voor passanten zijn er ook diverse borrelgerechten. Vanaf 17:30 uur geldt de dinerkaart. Gastvrouw Metha vertelt je graag over een bijpassend wijnarrangement.
LUQS voor Thuis
Wie LUQS thuis wilt ervaren valt met de neus in de ‘beurre’: 8 keer per jaar kun je de LUQS voor Thuis-box bestellen. Daarmee krijg je dé ultieme fine dining experience thuis. Koen: “Alle gerechten worden door ons (voor)bereid. Jij hoeft ze thuis enkel op te warmen en je beleeft de LUQS way of tasting gewoon bij je thuis.”
Wil je komen proeven van de verfijnde smaken van het seizoen en de regio? Reserveer een tafel bij LUQS in Sjlennich en laat je betoveren door de culinaire creaties van Koen en Metha.
Restaurant LUQS
Grensweg 9a Slenaken
+31 (0)43 457 3259
info@luqs.restaurant
www.luqs.restaurant